Mësoni rreth
tinitit


A dëgjoni gumëzhima, zhurma, fishkëllima ose fëshfëritje brenda kokës suaj? Pothuajse të gjithë kanë përjetuar ndonjë lloj zhurme në vesh. Ato nisin papritur, më pas vazhdojnë pa ndërprerje ose përsëriten në intervale të caktuara dhe janë jashtë mase të pakëndshme. Në pjesën më të madhe të kohës, këta tinguj zhduken po aq shpejt sa shfaqen. Por kur kjo nuk ndodh, mjekët e quajnë tinit.Shkaqet

Shkaqet e zakonshme të tinitit përfshijnë lëndimet e kokës dhe të qafës, ekspozimin e zgjatur ndaj zhurmave të larta dhe infeksionet në vesh. Tani ka rreth 400 gjendje shëndetësore të njohura që mund të aktivizojnë këto zhurma të vazhdueshme irrituese në vesh.


Shumica e personave me tinit vuajnë kryesisht nga stresi i vazhdueshëm dhe sforcimi mendor që mund të shkaktojë kjo gjendje shëndetësore. Kjo ndodh për shkak se çdo sinjal akustik që marrin veshët tanë përpunohet dhe deshifrohet nëpërmjet kanaleve të dëgjimit dhe trurit: Nga vjen zhurma? Sa e lartë është ajo? A është një fjalë e thënë? Dhe nëse po, çfarë kuptimi ka?

Megjithëse veshët nuk mund t'i mbyllim ashtu siç mund t'i mbyllim sytë, trungu i trurit mund të të filtrojë në mënyrë të pandërgjegjshme sinjalet individuale që i klasifikojë si të pakuptimta. Për këtë arsye, për shembull, prindërit janë në gjendje të dëgjojnë të qarën e fëmijës së tyre natën, por nuk zgjohen nga dyert që përplasen.

Truri ynë
mund të fokusohet në
tinguj të caktuar.Zgjidhje për tinitin

"HANSATON" ofron aparate dëgjimi që kombinojnë përmirësimin e dëgjimit me mbështetjen e terapisë për tinitin. Duke ju ofruar amplifikim në një diapazon të prekur nga humbja e dëgjimit, ju do të dëgjoni tinguj të zakonshëm, ndërkohë që mundësisht do të perceptoni më pak zhurmë. Gjatë çasteve të qeta, ju mund të ndizni gjeneratorin e zhurmës, që mund të ndihmojë trupin tuaj të përshtatet dhe të mësojë të kompensojë tinitin. 

Ju mund të zgjidhni: të lejoni që modelet pothuajse të padukshme që vendosen brenda në vesh të mbështesin terapinë e tinitit ose të zgjidhni aparate dëgjimi të modelit "HANSATON" për kombinim të ngjyrës dhe formës elegante. Specialisti otojatër lokal do t'ju këshillojë me kënaqësi. Pavarësisht stilit që do të zgjidhni, mund të prisni më tepër relaksim në përditshmëri.
 


Testi i dëgjimit online

Testoni dëgjimin nga shtëpia me anë të testit të ri të dëgjimit online.

Mësoni rreth dëgjimit

Veshët tanë janë organe ndijore komplekse. Dëgjimi i mirë ndihmon në stimulimin e vazhdueshëm të trurit.

Aparatet e dëgjimit

Shihni aparatet më të fundit të dëgjimit për të kuptuar se cili është i duhuri për ju.